NOU
17%
  • Ceai Negru Turcesc, Caykur Rize, 1kg - Img 1
  • Ceai Negru Turcesc, Caykur Rize, 1kg - Img 2

Ceai Negru Turcesc, Caykur Rize, 1kg

CAYKUR
65,90 RON / buc (TVA inclus) 80,35 RON / buc
Costurile de livrare nu sunt incluse
CAYKUR
Cod produs - SKU 24776
Disponibil in stoc
Stoc limitat

Detalii

SKU
24776
Categorii
Greutate
1 kg
Brand
Taguri

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review

Descriere

Ceai Rize Turist Çay – cel mai consumat ceai Çaykur. Rize Turist Çay a facut parte din fiecare familie turceasca de zeci de ani si a fost cel mai cunoscut si mai popular dintre toate tipurile de ceai de generatii.

Cum sa faci un ceai negru turcesc bun?

Ceai – Çaykur este cea mai veche companie producatoare de ceai in Turcia. Exista, de asemenea, si cele mai tinere si la fel de reusite precum Doğus. Indiferent de marca pe care o obtin, verific intotdeauna anul de productie. Ceaiul bine ambalat expira in medie dupa doi ani. Alegerea mea este ceaiul din estul Marii Negre, cu aroma de bergamota.

Apa – Utilizarea apei de buna calitate este esentiala. Trebuie sa fie moale, totusi, apa de izvor. Apa de baut imbuteliata este cea mai sigura alegere pentru a evita creta sau clorura.

Ghivece – Ceainicul turcesc vine in doua bucati: vasul de jos din metal pentru apa si cel mai mic blat pentru ceai. Piesa de sus joaca un rol important in acest proces. Prin urmare, trebuie sa fie cel mai bun material pentru ocazie, care este portelanul.

Portie – cantitatea de apa este masurata aproximativ, dar pentru ceai puteti folosi aceasta regula: o lingura de desert plina cu ceai de persoana.

Facand ceaiul – Adaugati ceaiul in partea superioara si puneti apa sa fiarba in partea inferioara a ceainicului. Cand apa fierbe, adaugati unele in vasul de sus, reduceti focul la minimum si asteptati 10-15 minute inainte de a servi.

Istoria ceaiului turcesc

ceai negru turcesc

In mod surprinzator, in comparatie cu istoria de mii de ani a ceaiului, ceaiul turcesc este relativ tanar. Unele surse mentioneaza ca turcii au tranzactionat si consumat ceai inca din 400 i.C., dar cert este ca ceaiul a devenit comun in Turcia inca din anii 1900.

Prima incercare de cultivare a ceaiului pe pamant turcesc a avut loc in Bursa intre 1888 si 1892. Nu a reusit sa creeze o parte din tara aceasta inadecvata ecologica pentru cultivarea ceaiului. In 1924, parlamentul a adoptat o lege privind cultivarea ceaiului in regiunea Marii Negre. La sfarsitul anilor 30, 70 de tone de seminte de ceai negru si sa importe din Georgia pentru o crestere din regiune. In 1940, o lege suplimentara ingrijeste sprijinea fermierii si protejeaza drepturile pentru un sporit cultivarea ceaiului in regiune. Astazi, 767 de milioane de metri terenuri sunt folosite pentru cultivarea ceaiului si este o ceai de-a doua cea mai consumata bautura turceasca, dupa apa.


Comanda telefonic: 0774580300


Transport Gratuit peste  150 RON, in limita a 10 kg colet,    https://www.conceptmag.ro/info/transpot-gratuit
Livrare Rapida in     24-48 ore